Βόρεια Μακεδονία: Δόθηκε εντολή σχηματισμού τεχνικής κυβέρνησης στον Oliver Spasovski

Βόρεια Μακεδονία: Δόθηκε εντολή σχηματισμού τεχνικής κυβέρνησης στον Oliver Spasovski

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski στην Προεδρική Κατοικία βίλα Vodno επέδωσε εντολή στον νυν Υπουργό Εσωτερικών Oliver Spasovski για τον σχηματισμό της τεχνικής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές της 12ης Απριλίου 2020.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος και σύμφωνα με το άρθρο 43 του νόμου περί κυβέρνησης και την πρόταση του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος που σχηματίζεται από την κυβερνητική πλειοψηφία διορίζω τον κ. Oliver Spasovski”, δήλωσε ο Πρόεδρος Pendarovski.

Ο Spasovski αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο δήλωσε ότι, ως εντελοδόχως της μεταβατικής τεχνικής κυβέρνησης , θα κάνει τα πάντα για τη συνέχεια του κράτους ώστε να συνεχίσει την πρόοδό του και να διεξαχθούν δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές.

«Το καθήκον μας θα είναι να κάνουμε το κράτος να συνεχίσει την πρόοδό του, να διεξαγάγει δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές και να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να λάβουν μια ελεύθερη απόφαση και τα θεσμικά όργανα να συνεχίσουν με την ίδια δυναμική που έχουν κάνει μέχρι στιγμής, προκειμένου να αναπτυχθεί και να ευημερήσει το μέλλον της χώρας» είπε ο Spasovski.

Νωρίτερα στο Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ανακοινώθηκε η παραίτηση του Πρωθυπουργού Zoran Zaev, που υποβλήθηκε μετά τη συμφωνία των πολιτικών κομμάτων για την προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου.

Τα μεσάνυχτα αναμένεται ότι το Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για την τεχνική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Oliver Spasovski./ibna