Στο Μαυροβούνιο σκέφτεται να περάσει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του ο Vucic

Στο Μαυροβούνιο σκέφτεται να περάσει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του ο Vucic

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic, ανακοίνωσε ότι θα περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο) στις 6 Ιανουαρίου, στο Μαυροβούνιο, εν μέσω εντάσεων που προκλήθηκαν λόγω του νόμου για τη θρησκευτική ελευθερία.

Ο Σέρβος Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη κι όχι ως ηγέτης της Σερβίας, σημειώνοντας ότι θα αποφασίσει τις επόμενες 24 με 36 ώρες για την πραγματοποίηση της επίσκεψης του στο Μαυροβούνιο.

Είναι επιθυμία μου και πρόθεσή μου να είμαι με τους ανθρώπους μας όταν είναι δύσκολα γι αυτούς, είπε ο Vucic.

«Είμαι ο πρόεδρος για να λύνω δύσκολα προβλήματα. Τα Χριστούγεννα είναι οι πιο χαρούμενες διακοπές, είναι ο καιρός για συγχώρεση και συμφιλίωση σε μια εποχή που ως έθνος πρέπει να δείξουμε ενότητα χωρίς να προσβάλλουμε ή να προκαλούμε. Το μόνο πράγμα που μπορώ να πω, είναι οποτεδήποτε είμαι με τους ανθρώπους μας, είμαι ευτυχής» σημείωσε ο Vucic για την επίσκεψη του στα βόρεια του Μαυροβουνίου.

Ο Vucic δεν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πολιτικές ομιλίες. Σημειώνοντας ότι χαίρεται που θα είναι με τους δικούς του ανθρώπους, του ίδιου έθνους. «Αντιλαμβανόμαστε ότι ανήκουμε σε διαφορετικές χώρες, αλλά ανήκουμε στο ίδιο έθνος», κατέληξε ο Σέρβος Πρόεδρος.

Επίσης σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση του με τον Πατριάρχη της Σερβικής Εκκλησίας, όταν ανακοίνωσε την πρόθεση του να επισκεφθεί το Μαυροβούνιο, ο Ειρηναίος συμφώνησε με την πρόθεση του και την ευλόγησε.

Το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ενέκρινε τις προηγούμενες μέρες νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, με την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία να χαρακτηρίζει το νόμο ως μια προσπάθεια του Μαυροβουνίου να «κλέψει» την περιουσία της Σερβικής Εκκλησίας που βρίσκεται στη χώρα.

Σημειώνεται ότι η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας ανήκει στην Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας./ibna