Αναστασιάδης: Ο EastMed είναι για να υπάρξει συνεργασία κι όχι αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή

Αναστασιάδης: Ο EastMed είναι για να υπάρξει συνεργασία κι όχι αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο της υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του ενεργειακού αγωγού EastMed.

Στις δηλώσεις που έγιναν πριν την έναρξη της συνάντησης ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Νίκο Αναστασιάδη καλωσορίζοντας τον σημείωσε ότι υποδέχεται τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια τόσο σημαντική μέρα όπου Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ θα υπογράψουν τη συμφωνία για τον αγωγό EastMed. Συνεχίζοντας ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε πως είναι «ένα πολύ σημαντικό ενεργειακό έργο το οποίο έρχεται ως επιστέγασμα μιας πολύ ουσιαστικής τριμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή, σημειώνοντας ότι η σημερινή μέρα είναι ένα ιστορικό γεγονός «η υπογραφή μιας τριμερούς, εν συνεχεία τετραμερούς συνεργασίας, που θέτει τις βάσεις της εμπράκτου επιδίωξης από την αρχή όταν ξεκινήσαμε τις τριμερείς συνεργασίες». Συνεχίζοντας ο Νίκος Αναστασιάδης, τόνισε ότι το έργο αυτό είναι για «να υπάρξει συνεργασία και όχι αντιπαλότητα στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα όσον αφορά τα θέματα ενέργειας ή οτιδήποτε μπορεί να συνδέσει τα κράτη της περιοχής».

«Έτσι, πραγματικά είναι μία σημαντική, ιστορική μέρα και οι συνομιλίες που θα έχουμε μαζί, αλλά και εν συνεχεία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, νομίζω ότι θέτουν τις βάσεις για την παραπέρα ακόμα πιο ισχυρή συνεργασία με τα κράτη της Μέσης Ανατολής» κατέληξε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση παρόντες από την Κυπριακή πλευρά ήταν, επίσης, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος /ibna