Στην Κύπρο αρχές Ιανουαρίου ο Mike Pompeo

Στην Κύπρο αρχές Ιανουαρίου ο Mike Pompeo

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, πρόκειται να επισκεφθεί την Κύπρο την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ως τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην Ασία σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων και του ανταποκριτή του Απόστολου Ζουπανιώτη,

Η επίσημη ανακοίνωση της επίσκεψης αναμένεται να γίνει από το υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα. Ο Pompeo θα αναχωρήσει από τις ΗΠΑ λίγο μετά την Πρωτοχρονιά και θα επιστρέψει στις 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα καλά πληροφορημένες πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου υπό το φως της άρσης του εμπάργκο όπλων και του συμφώνου εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και το Κυπριακό.

Αναμένεται να υπογραφεί διμερής συμφωνία, θέμα που συζητήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη στην Ουάσιγκτον.

Ο Mike Pompeo αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο Αμερικανός  αξιωματούχος αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci./ibna