Τουρκία: Παραγωγή εγχώριου ηλεκτρικού αυτοκινήτου ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Τουρκία: Παραγωγή εγχώριου ηλεκτρικού αυτοκινήτου ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Τη δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής του πρώτου εγχώριας κατασκευής και παραγωγής ηλεκτρικού αυτοκινήτου ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση με προεδρικό διάταγμα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το διάταγμα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με την υπογραφή του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan, το εργοστάσιο θα εγκατασταθεί στην επαρχία της Bursa και βάση του σχεδιασμού θα πραγματοποιηθεί με κυβερνητική ενίσχυση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το εργοστάσιο αναμένεται να απασχολήσει περίπου 4.323 άτομα, συμπεριλαμβανομένου 300 ατόμων εξειδικευμένου προσωπικού.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα παράγεται σε πέντε μοντέλα και η παραγωγή του θα φτάνει τα 175.000 το χρόνο.

Τον Ιούνιο του 2018, πέντε από τις μεγαλύτερες τουρκικές βιομηχανίες, οι όμιλοι Anadolu, BMC, Kok Group, Turkcell και Zorlu Holding κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης Επιμελητηρίων και Κεφαλαίων της Τουρκίας, συμφώνησαν στη δημιουργία του πρώτου τουρκικού αυτοκινήτου.

Η Τουρκία έχει δεσμεύσει 750 εκατομμύρια λίρες Τουρκίας (πάνω από 126 εκατομμύρια δολάρια) για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας και της περιφερειακής ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της χώρας./ibna