Ο Glauk Konjufca Πρόεδρος της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου

Ο Glauk Konjufca  Πρόεδρος της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου

Ο βουλευτής του κινήματος Vetevendosje, Glauk Konjufca εξελέγη Πρόεδρος της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας έλαβε 75 ψήφους υπέρ, 27 κατά και υπήρξαν 6 αποχές.

Στην ίδια συνεδρίαση εκλέχθηκαν και οι Αντιπρόεδροι της Συνέλευσης. Από το κίνημα Αυτοπροσδιορισμού η Arbërie Nagavci, ο Kujitim Shala από το κόμμα της Δημοκρατικής Κοινωνίας του Κοσσυφοπεδίου, και Memli Krasniqi από το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου.

Από την άλλη ο Slavko Simic της Σερβικής Λίστας και Fikrim Damka από την τουρκική κοινότητα εκλέχθηκαν επίσης ως Αντιπρόεδροι της Συνέλευσης.

Με την εκλογή του Προέδρου και των πέντε Αντιπροέδρων, ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύστασης της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου.

Η συνεδρία της συγκρότησης έγινε υπό την προεδρεία του παλαιότερου βουλευτή Yahya Koka, και του νεότερου βουλευτή Fjolla Ujkani, και οι δυο από το Κίνημα Vetevendosje.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του LDK και του Vetevendosje για τη διαμόρφωση της κυβέρνησης θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες./ibna