Αντιδράσεις μετά τη δήλωση Mickoski σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών

Αντιδράσεις μετά τη δήλωση Mickoski σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών

Αν έρθει στην εξουσία ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Ηristian Mickoski, θα αλλάξει τη συμφωνία των Πρεσπών αν έχει την πλειοψηφία των δυο τρίτων στο Κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός Zoran Zaev απέρριψε τη δυνατότητα κατάργησης της συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως είπε η Συμφωνία των Πρεσπών όπως και αυτή με τη Βουλγαρία δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν επειδή ο Mickoski δεν θα έρθει ποτέ στην εξουσία.

Ο πρώην πρόεδρος του Κοινοβουλίου Stojan Andov βλέπει στην ανακοίνωση του Mickoski προσπάθεια να κερδίσει ψήφους πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές.

«Είναι αδύνατο, αλλά το κάνουν τώρα πριν από τις εκλογές για να προσελκύσουν κάποιους ψηφοφόρους», δήλωσε ο Andov.

Το VMRO-DPMNE υπερασπίζεται τη θέση του ηγέτη του κόμματος όπου σύμφωνα μ’ αυτούς, η κατάργηση της συμφωνίας με την Ελλάδα δεν είναι προσωπική θέση του Mickoski, αλλά ολόκληρου του VMRO και των πολιτών.

«Δεν είναι κάτι που λέει ο Mickoski και δεν επιθυμεί το κόμμα, το συζητήσαμε, έχουμε πάρει θέση και δεν θα υπεκφύγουμε. Το VMRO-DPMNE δεν είναι σαν όσους είναι γνωστοί στο λαό για την αλλαγή των θέσεων τους κάθε μέρα », δήλωσε ο Igor Janushev, Γενικός Γραμματέας του VMRO-DPMNE.

Τα αλβανικά πολιτικά κόμματα δήλωσαν ομόφωνα ότι είναι αντίθετα με την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ότι οποιαδήποτε οντότητα που στοχεύει σε τέτοιες ενέργειες δεν θα μπορεί να βασιστεί σε κανένα αλβανικό κόμμα για εταιρική σχέση./ibna