Στο Κοσσυφοπέδιο, συνεχίζονται οι διαφωνίες για τη νέα κυβέρνηση

Στο Κοσσυφοπέδιο, συνεχίζονται οι διαφωνίες για τη νέα κυβέρνηση

Η συνεδρίαση του Κοινοβουλίου βρίσκεται ήδη στην τρίτη μέρα εργασιών, αλλά το Κίνημα  Vetevendosje (LVV)  και η Δημοκρατική Συμμαχία του Κοσσυφοπεδίου (LDK) δεν έχουν καταφέρει ακόμα να γεφυρώσουν τις διαφορές του για τη θέση του Προέδρου της χώρας.

Το LDK εξακολουθεί να επιμένει στην “εξισορρόπηση” των θέσεων οι οποίες σύμφωνα με το κόμμα μεταφράζεται στο ότι αυτό να πάρει τη θέση του προέδρου, ενώ το LVV θέλει ο πρόεδρος να μην είναι μέρος της συμφωνίας συνασπισμού.

Το ανώτερο στέλεχος του LDK, Muharrem Sfarca, είπε στο Zeri ότι εναπόκειται στο Vetevendosje να καταβάλει προσπάθειες για να συνάψει συμφωνία συνασπισμού πριν από τη Σύνοδο Συγκρότησης του Κοινοβουλίου.

«Κατά τ’ άλλα πιστεύω ότι θα επιλυθεί το θέμα με συμβιβασμό», είπε προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι ήταν αποκλειστικό δικαίωμα του LDK να παρουσιάσει το όνομα του υποψηφίου μόνο όταν θα πλησιάζει η εκλογή του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου.

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής ηγέτης του LVV Besnik Bislimi παραδέχθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις για το συνασπισμό έχουν καθυστερήσει, δηλώνοντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα “παράλογο” αίτημα τέθηκε στο τραπέζι.

«Ωστόσο, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αυτό θα ξεπεραστεί με ωριμότητα και η χώρα θα συγκροτήσει πολύ σύντομα τα θεσμικά της όργανα», σημείωσε./ibna