Χριστουγεννιάτικες ευχές απεύθυνε ο Erdogan στον χριστιανικό κόσμο

Χριστουγεννιάτικες ευχές απεύθυνε ο Erdogan στον χριστιανικό κόσμο

Ευχές και Καλά Χριστούγεννα απεύθυνε ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan με μήνυμα του τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, παραμονή της Γέννησης του Χριστού.

Ο Τούρκος Πρόεδρος στο μήνυμα του τόνισε το ρόλο της τουρκικής παράδοσης ως «μέγιστη προσοχή» για τη χώρα, τη διασφάλιση ότι κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις με βάση «τη φυλή, τη γλώσσα, τη θρησκεία και το δόγμα».

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία σε όλους τους πολίτες μας να ασκούν ελεύθερα τους πολιτισμούς, τις θρησκείες και τις παραδόσεις τους» ανέφερε στο μήνυμα του.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία υπήρξε ειρηνική κατοικία διαφορετικών πολιτισμών και παραδόσεων για αιώνες, ο Recep Tayyip Erdogan δήλωσε ότι ενισχύεται «η ενότητα και η αλληλεγγύη» μεταξύ του πληθυσμού της χώρας, θεωρώντας αυτές τις διαφορές ως ένα «πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο».

«Παραμένουμε δεσμευμένοι να οικοδομήσουμε ένα κοινό μέλλον σε αυτόν τον γεωγραφικό χώρο, με το να ζούμε μαζί με ειρήνη”, πρόσθεσε.

Ο Τουρκικός λαός «θέτει ως πρωτεύον» τον αμοιβαίο σεβασμό, τη δικαιοσύνη και την θρησκευτική ελευθερία, συνέχισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Καταλήγοντας ο Recep Tayyip Erdogan εξέφρασε την ελπίδα ότι τα Χριστούγεννα θα οδηγήσουν σε ενίσχυση της «αλληλεγγύης και του αμοιβαίου σεβασμού» ευχόμενος Καλά Χριστούγεννα στον χριστιανικό κόσμο./ibna