Ο Mickoski προειδοποιεί για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αντιδράσεις από SDSM και DUI

Ο Mickoski προειδοποιεί για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αντιδράσεις από SDSM και DUI

Η συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων στη Βόρεια Μακεδονία. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών της 12ης Απριλίου.

Ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Hristjan Mickoski, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στην “Utrinski Briefing” της Sloboden Pecat ότι, αν έχουν τα δύο τρίτα των βουλευτών στο Κοινοβούλιο, θα ακυρώσουν τη συμφωνία Πρεσπών. «Το έχω πει αυτό πριν, ότι αν έχουμε τα δύο τρίτα στο Κοινοβούλιο θα προχωρήσουμε σε αυτή τη διαδικασία”, δήλωσε ο Mickoski.

Ο ηγέτης του DUI Ali Ahmeti από το συνέδριο του κόμματος του στα Σκόπια έστειλε μήνυμα στον Mickoski ότι χωρίς να τηρούνται οι συμφωνίες με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και τη συμφωνία-πλαίσιο (νόμος για τη γλώσσα), δεν πρέπει να ελπίζουν σε πιθανό συνασπισμό με το DUI για μια μελλοντική κυβέρνηση.

«Μας αρέσει να είμαστε ισχυροί και σταθεροί προς την κατεύθυνση της πλήρους συμμόρφωσης με τη Συμφωνία της Οχρίδας, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τo Σύμφωνο Καλής Γειτονίας, δεν υπάρχει καμία επιστροφή. Δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος να κοιτάξουμε πίσω, αυτά είναι ζητήματα που έχουν κλείσει και παρέχουν ένα ασφαλέστερο μέλλον για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ανέφερε ο Ahmeti το Σάββατο, όπου επανεξελέγη ηγέτης του DUI.

Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) είναι αποφασισμένη η συμφωνία των Πρεσπών να είναι το ιστορικό έγγραφο που εγγυάται το μέλλον της χώρας. Το SDSM σημειώνει ότι ο Mickoski κάνει λαϊκίστικες δηλώσεις για να χειραγωγήσει τη κοινή γνώμη ./ibna