Ανησυχία των Ελλήνων για την τουρκική επιθετικότητα δείχνει έρευνα γνώμης

Ανησυχία των Ελλήνων για την τουρκική επιθετικότητα δείχνει έρευνα γνώμης

Η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για το SKAI TV δείχνει ότι έξι στους δέκα Έλληνες ανησυχούν για την αύξηση  της έντασης με τη γειτονική Τουρκία και την επιθετική στάση της Άγκυρας προς την Αθήνα.

Επιπλέον, πέντε στους δέκα ερωτηθέντες δήλωσαν ότι εγκρίνουν την κυβερνητική πολιτική σε σχέση με την Τουρκία, την εσωτερική ασφάλεια και την οικονομία.

Η ανησυχία για τις ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ιδιαίτερα υψηλή μεταξύ των υποστηρικτών του Κινήματος για την Αλλαγή, με το 75% να δηλώνει ότι ανησυχεί, ακολουθούμενο από το 68% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και το 53% των υποστηρικτών του SYRIZA.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των υποστηρικτών του SYRIZA, το 20% συμφωνεί με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την επιβολή της δημόσιας τάξης, παρά τις έντονες επικρίσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα αυτό τις τελευταίες εβδομάδες.

Αντίθετα, μόνο τρεις στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σωστά την προσφυγική/μεταναστευτική κρίση.

Όσον αφορά την οικονομία, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εισαγάγει χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές από τότε που έφτασε στην εξουσία πριν από περίπου έξι μήνες αποδεικνύεται δημοφιλής στο εκλογικό σώμα. Το 55% πιστεύει ότι η οικονομική πολιτική είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 36% πιστεύει το αντίθετο.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των κομμάτων, η Νέα Δημοκρατία έχει διαφορά 13 μονάδων από την αξιωματική αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα είναι σχεδόν αμετάβλητο μετά τις γενικές εκλογές του Ιουλίου του 2019, δείχνοντας μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας στη χώρα και ένα λιγότερο ασταθές πολιτικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει το 38% (αμετάβλητο από την προηγούμενη δημοσκόπηση του Pulse), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 25% (αύξηση μιας ποσοστιαίας μονάδας), ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το Κομμουνιστικό Κόμμα στο 5,5% η Ελληνική Λϋση στο 4,5% και στο DiEM25 στο 3%.

Συνολικά το 45% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρας που λαμβάνει το 27%./ibna