Τέσσερις υποψήφιοι για την προμήθεια 10 νέων αμαξοστοιχιών στους Βουλγαρικούς κρατικούς σιδηροδρόμους

Τέσσερις υποψήφιοι για την προμήθεια 10 νέων αμαξοστοιχιών στους Βουλγαρικούς κρατικούς σιδηροδρόμους

Τέσσερις είναι υποψήφιοι για την προμήθεια 10 νέων αμαξοστοιχιών στους Βουλγαρικούς κρατικούς σιδηροδρόμους, ανέφερε η BDZ, σημειώνοντας πως πρόκειται για τις Bombardier Transportation GmbH, Consortium Siemens Tron, Consortium Excelor-EL και SAU Stadler Rail Valencia SAU.

«Το ενδιαφέρον των κορυφαίων εταιρειών για την παραγωγή τροχαίου υλικού είναι ένα καλό σημάδι για τις προσπάθειες βελτίωσης της βιωσιμότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται από την BDZ», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης υπερβαίνει τα 57,5 ​​εκατομμύρια λέβα (περίπου 29,4 εκατομμύρια ευρώ) χωρίς ΦΠΑ και μετά την εξέταση των εγγράφων των υποβαλλόντων προσφορά, η διαδικασία θα συνεχιστεί στο στάδιο της υποβολής των τεχνικών προσφορών και.

Η προγραμματισμένη ολοκλήρωση της σύμβασης είναι μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2020 και η εκτιμώμενη παράδοση των πρώτων νέων μηχανών είναι εντός 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, δήλωσε η BDZ.

Οι κρατικοί σιδηρόδρομοι της Βουλγαρίας επηρεάστηκαν αρνητικά από την έλλειψη σιδηροδρομικών μηχανών. Για μερικές εβδομάδες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2019, η BDZ ανέστειλε 14 δρομολόγια για να ελευθερώσει επαρκείς πόρους για να εξυπηρετήσει τα γρήγορα τρένα σε υπεραστικές διαδρομές μεταξύ μεγάλων προορισμών στη Βουλγαρία.

Η BDZ ανακοίνωσε στις 17 Δεκεμβρίου ότι η BDZ Passenger Transport Ltd υπέγραψε σύμβαση αξίας 137 εκατομμυρίων λέβα (περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ) με την Alstom Transport SA για επισκευές και συντήρηση 46 ηλεκτροκίνητων και ντιζελομηχανών της Siemens.

Πρωτοδημοσιεύθηκε στο Sofiaglobe