Χρήση πλαστικών σφαιρών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Χρήση πλαστικών σφαιρών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τον τραυματισμό γυναίκας από πλαστική σφαίρα κατά την επιχείρηση εκκένωση κατάληψης στην Αθήνα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. “Ελαστικό σφαιρίδιο και όχι πλαστική σφαίρα”  απαντά το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Μια ημέρα μετά την σύλληψη και τον ξυλοδαρμό γνωστού σκηνοθέτη και των δυο υιών του από ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας στην ταράτσα του σπιτιού τους που συνορεύει με κατειλημμένο κτήριο η αξιωματική αντιπολίτευση έφερε στο φως την καταγγελία για τραυματισμό γυναίκας από πλαστική σφαίρα και μάλιστα με βολή εξ’ επαφής.

Μάλιστα ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στην δημοσιότητα την ιατρική γνωμάτευση σύμφωνα με την οποία γυναίκα που συνελήφθη στην χθεσινή αστυνομική επιχείρηση φέρει τραύμα από πλαστική σφαίρα στο αριστερό στήθος.

Αν και μέχρι χθες το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωναν πως δεν υπήρξε χρήση βίας, με σημερινή ανακοίνωση κάνουν λόγο για “περιορισμένη χρήση  συσκευών τύπου Manuhrin , οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες”. Μάλιστα το υπουργείο καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ “ψέματα” και “εμμονή στην στήριξη της ανομίας”.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται παραδοχή χρήσης του συγκεκριμένου οπλισμού. Αν και στο παρελθόν είχαν υπάρξει καταγγελίες από πολίτες και διαδηλωτές, πάντα η πολιτική και η επιχειρησιακή ηγεσία διέψευδαν.

“Οι σημερινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις αλλά και ο ξυλοδαρμός χθες των τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, μετά από αντισυνταγματική παραβίαση του οικιακού ασύλου, δεν διαψεύδουν απλά τον κ. Χρυσοχοΐδη”, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση επιβεβαιώνεται πως “η κυβέρνηση απάτη” του κ. Μητσοτάκη, “όχι μόνο δεν νοιάζεται για την ασφάλεια των πολιτών και το Σύνταγμα, αλλά με τον αυταρχισμό της γεννά την ανασφάλεια και το φόβο”.

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής ζητά να δοθεί στην δημοσιότητα το βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση η οποία “δημιουργεί ερωτήματα που άπτονται της συνταγματικής τάξης για τις κατ’ οίκον έρευνες και συλλήψεις και αφήνει δημόσιες σκιές”./ibna