Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασίαδη-Sisi

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασίαδη-Sisi

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το απόγευμα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκου Κούσιου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της συνομιλίας έγινε αναφορά στις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα στην παράνομη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και του επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, αφού καταδίκασε την εν λόγω συμφωνία θεωρώντας την ότι δεν παράγει τα οποιαδήποτε έννομα αποτελέσματα, συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που να παρεμποδίζουν την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υλοποίηση των προνοιών μιας παράνομης συμφωνίας.

Την ίδια ώρα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θεωρεί πως τυχόν στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη δημιουργεί άμεσο κίνδυνο αποσταθεροποίησης της περιοχής.

Συμφωνήθηκε περαιτέρω όπως οι Υπουργοί Εξωτερικών Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου συντονίσουν τις δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν, προκειμένου να αποτραπούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί./ibna