Στη Μόσχα ο Dacic στις 20 Δεκεμβρίου, στο Πεκίνο στις 2 Ιανουαρίου

Στη Μόσχα ο Dacic στις 20 Δεκεμβρίου, στο Πεκίνο στις 2 Ιανουαρίου

Στη Μόσχα θα μεταβεί στις 20 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογο του Sergey Lavrov, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Marja Zaharova.

Lavrov και Dacic θα συζητήσουν διμερή και διεθνή ζητήματα σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Ο Σέρβος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι δεν θα υπάρξει ανάπαυλα για την κυβέρνηση κατά την εορταστική περίοδο και τις αργίες και όσον αφορά τον ίδιο ανακοίνωσε την επίσκεψη του στη Μόσχα την Παρασκευή και στις 2 Ιανουαρίου στο Πεκίνο.

Ο Ivica Dacic είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Bocan Harchenko όπου κατά τη διάρκεια της συζήτησαν τις προοπτικές περαιτέρω διμερούς συνεργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στις δραστηριότητες που αποσκοπούν στη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων των δυο χωρών.

Επίσης συζητήθηκε η επερχόμενη προπαρασκευαστική συνάντηση όπου συμπροεδρεύει ο Dacic της Σερβο-Ρωσικής Διακυβερνητικής Επιτροπής για το εμπόριο, την οικονομική, επιστημονική και τεχνική συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της Ρωσίας Yuri Borisov.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δυναμική του ανώτατου επίπεδου συναντήσεων μεταξύ Σερβίας και Ρωσίας και συμφώνησαν ότι η ανοδική τάση στην ανάπτυξη της συνεργασίας είναι πλήρως σύμφωνη με τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών./ibna