Η Κύπρος, υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  για το Νόμπελ Ειρήνης

Η Κύπρος, υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  για το Νόμπελ Ειρήνης

Του Υπουργικού Συμβουλίου προήδρευσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Με το πέρας της συνεδρίασης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να υποβάλει πρόταση στο Norwegian Nobel Institute για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης προτάσσοντας ως υποψήφιο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Αναφερόμενος στο σκεπτικό της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Παναγιώτης Σεντώνας είπε ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποτελεί ένα θεσμό σημαντικό σε σχέση με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ως προς τη διασφάλιση της διεθνούς δικαιοσύνης και την ευρύτερη συμβολή του ΕΔΑΔ σε σχέση με την εμπέδωση και προαγωγή της παγκόσμιας ειρήνης».

Στο Υπουργικό Συμβούλιο, πέραν των άλλων, ενέκρινε νομοσχέδια για τη νομοθετική ρύθμιση του επαγγέλματος των παροχέων υπηρεσιών ασθενοφόρων και διασωστών καθώς και διόρθωση του υφιστάμενου καθεστώτος απασχόλησης των εποχικών Αγροπυροσβεστών. /ibna