Ο Erdogan ανακοίνωσε έρευνες και γεωτρήσεις νότια του Καστελόριζου

Ο Erdogan ανακοίνωσε έρευνες και γεωτρήσεις νότια του Καστελόριζου

«Σύντομα ξεκινάμε»

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη  στο τηλεοπτικό δίκτυο AHaber ο Recep Tayyip Erdogan ανακοίνωσε πως η Τουρκία πολύ σύντομα θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις στα σημεία που συμφώνησε με την Λιβύη πως είναι τουρκική υφαλοκρηπίδα. Δηλαδή ανατολικά της Κρήτης και νότια του Καστελόριζου!

«Με αυτές τις συμφωνίες θα έχουν προστατευτεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Λιβύης στην Μεσόγειο. Δείξαμε ξεκάθαρα πως δεν θα επιτρέψουμε μονομερείς ενέργειες εναντίον της Τουρκίας. Και στην πρόσφατη  σύνοδο του ΝΑΤΟ εγώ και το επιτελείο μου το είπαμε  στον Μητσοτάκη και στο επιτελείο του. Εκείνοι έχουν κάποιες προσδοκίες. Όμως εμείς εδώ όλα τα κάνουμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο» υποστήριξε ο Erdogan.

«Τώρα το βόρειο τμήμα των συνόρων εδώ είναι η Τουρκία, το νότιο τμήμα είναι η Λιβύη. Τι είναι αυτά, αυτά είναι υφαλοκρηπίδες. Εμείς μπορούμε να πούμε πως εδώ μπορούμε να κάνουμε τις σεισμικές μας έρευνες. Και μετά τις σεισμικές μας έρευνες μπορούμε να κάνουμε και γεωτρήσεις εδώ» ανέφερε ο Erdogan και έδειξε την περιοχή νότια του Καστελόριζου

Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε και έμμεσο κάλεσμα στους διεθνείς κολοσσούς ερευνών και δήλωσε πως «οτιδήποτε και να γίνει εμείς τα συμφέροντα του λαού μας θα συνεχίσουμε τις εργασίες μας στην περιοχή αυτή. Με τη βοήθεια του Θεού  και πολύ σύντομα εδώ θα ξεκινήσουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις.

Μαθαίνουμε τα νέα ανακάλυψης πηγών υδρογονανθράκων από κάποιες εταιρείες.  Ίσως πάρουμε μαζί μας και κάποιες διεθνείς εταιρείες ερευνών, ισχυρές εταιρείες. Κι αυτό θα προκύψει από τις συνομιλίες που θα έχουμε με τον Sarraj. Όσο πιο ισχυρή είναι αυτή θα είναι μεγάλη επένδυση και θα μας διευκολύνει περισσότερο./ibna