Η Άγκυρα ανοίγει βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα κατεχόμενα

Η Άγκυρα ανοίγει βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα κατεχόμενα

Από τη Δευτέρα στέλνει και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Η Άγκυρα αποφάσισε να δημιουργήσει αεροπορική βάση στα Κατεχόμενα για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της (UAV)  αλλά και για οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ( UCAV).

Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου του κατοχικού καθεστώτος , το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο Gecitkale ενεργοποιείται και πάλι και εντός 48 ωρών θα αρχίσει  προσγείωση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας.  Είχε προηγηθεί το αίτημα της Τουρκικής Αεροπορίας το οποίο ικανοποιήθηκε εντός 24 ωρών!

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρει πως στόχος της Άγκυρας είναι η αποτελεσματικότερη επιτήρηση της ανατολικής Μεσογείου και η συνεχόμενη καταγραφή των εξελίξεων στην περιοχή.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Τουρκία συνοδεύουν τα γεωτρύπανα και τα πλοία ερευνών της Τουρκίας στην περιοχή.

Παράλληλα γίνεται αναφορά πως στην Κύπρο θα σταλούν και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. ( UCAV)

Ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Ersin Tatar δήλωσε πως «μέχρι τώρα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να επιτηρήσουν την περιοχή απογειώνονταν από το αεροδρόμιο του “Dalaman” στην Τουρκία, ενώ τώρα με την βάση αυτή δεν θα συμβαίνει αυτό και δεν θα υπάρχει η σπατάλη χρόνου. Κανένας δεν πρέπει να παραβλέπει τα δικαιώματα μας. Η περιοχή είναι υπό τον πλήρη έλεγχο μας»/ibna