Τουρκία: Ξεκινά το Canal Istanbul και η κατασκευή 100 χιλ. σπιτιών για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος

Τουρκία: Ξεκινά το Canal Istanbul και η κατασκευή 100 χιλ. σπιτιών για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος

Η Τουρκία σύντομα θα εγκαινιάσει το έργο της τεχνητής θαλάσσιας οδού Canal Istanbul που θα ενώνει την Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μαρμαρά ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan από την Άγκυρα κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του κοινωνικού προγράμματος για παροχή 100,000 κατοικιών σε άτομα με χαμηλό εισόδημα.

«Θα ξεκινήσουμε το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης το συντομότερο δυνατόν» ανακοίνωσε ο Erdogan προσθέτοντας ότι αυτό είναι ένα σχέδιο για την προστασία του Βοσπόρου από μια σοβαρή καταστροφή.

Το κανάλι έχει ως στόχο να προσφέρει ανακούφιση στη ναυτιλιακή κυκλοφορία μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Θάλασσας του Μαρμαρά, ιδιαίτερα της κυκλοφορίας πετρελαιοφόρων μέσω του Βοσπόρου, σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Είναι ένα από τα πιο μεγάλα στρατηγικά έργα της Τουρκίας και σχεδιάζεται να εξαλείψει τον αυξανόμενο κίνδυνο που εγκυμονούν τα πλοία που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα στο Βόσπορο.

Το κανάλι των 45 χιλιομέτρων, το οποίο θα κατασκευαστεί στο διάδρομο Kucukcekmece-Sazlidere-Durusu της Κωνσταντινούπολης, θα ενισχύσει την χωρητικότητα κατά 160 πλοία την ημέρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ένα νέο κοινωνικό πρόγραμμα όπου θα κατασκευαστούν 100,000 κατοικίες χαμηλού κόστους και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας για να εγκατασταθούν οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

«Ξεκινάμε τη διαδικασία κατασκευής 100.000 κατοικιών χαμηλού κόστους σε [όλες] τις 81 επαρχίες της χώρας μας στο πλαίσιο του προγράμματος μας για το 2020», ανακοίνωσε ο Erdogan. «Θα παράσχουμε ιδιοκτησία σπιτιού σε 100.000 οικογένειες χαμηλού εισοδήματος μέσω δόσεων, [θα είναι] ακριβώς σαν να πληρώνουνε ενοίκιο”, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η κατασκευή των κτιρίων θα ολοκληρωθεί σε ένα έως ενάμιση χρόνο. «Αυτά τα έργα στέγασης θα σχεδιαστούν με τρόπο που να αντικατοπτρίζουν την παραδοσιακή κουλτούρα της γειτονιάς μας με πλατείες, τζαμιά, σχολεία, αγορές, χώρους αναψυχής, χώρους πρασίνου, προσόψεις και με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά» κατέληξε./ibna