Νέα αποτυχία των νικητών των εκλογών στο Κοσσυφοπεδίου να συμφωνήσουν σε μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού

Νέα αποτυχία των νικητών των εκλογών στο Κοσσυφοπεδίου να συμφωνήσουν σε μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού

Οι ηγέτες των δύο κομμάτων του Κοσσυφοπεδίου που κέρδισαν τις εθνικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου απέτυχαν την Τετάρτη να καταλήξουν σε συμφωνία για τη σύσταση νέας κυβέρνησης συνασπισμού και υποσχέθηκαν την εντατικοποίηση των συναντήσεων μέχρι να επιτευχθεί τελική συμφωνία.

Ένας εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Λίγκας του Κοσσυφοπεδίου (LDK), απευθυνόμενος στα ΜΜΕ μετά τη συνάντηση μεταξύ των ηγετών Isa Mustafa του LDK και Albin Kurti του Vetevendosje, επιβεβαίωσε ότι δεν επετεύχθη συμφωνία.

Ο Besian Mustafa, εκπρόσωπος του LDK, δήλωσε ότι οι πολιτικοί ηγέτες συμφώνησαν να συναντιούνται σε καθημερινή βάση, αλλά απέφυγε να σχολιάσει αναφορικά με τις διαφωνίες των δύο κομμάτων που παρεμποδίζουν τη δημιουργία του κυβερνητικού συνασπισμού. «Η συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών έχει ολοκληρωθεί. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τις συναντήσεις μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία για τη σύσταση κυβέρνησης συνασπισμού», δήλωσε ο Mustafa.

Και το Vetevendosje από τη μεριά του εξέδωσε μια σύντομη δήλωση στην οποία ανέφερε ότι οι Mustafa και Kurti συμφώνησαν να διεξάγουν συναντήσεις σε καθημερινή βάση.

Ο ηγέτης του Vetevendosje Albin Kurti δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο μερών και ότι ο διαχωρισμός των υπουργείων έχει ήδη συζητηθεί.

Ο Kurti δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει 12 υπουργεία και ότι δύο υπουργεία θα ανήκουν σε μειονότητες./ibna