Την Τετάρτη η τηλεφωνική επικοινωνία Erdogan Putin

Την Τετάρτη η τηλεφωνική επικοινωνία Erdogan Putin

Οι Πρόεδροι Ρωσίας και Τουρκίας θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης, όπως δήλωσε σήμερα ο Προεδρικός Εκπρόσωπος Ibrahim Kalin.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο προεδρικό συγκρότημα, ο Ibrahim Kalin δήλωσε ότι ο Recep Tayyip Erdogan και ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin θα έχουν τηλεφωνική συνομιλία για την επικρατούσα κατάσταση στη Συρία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται επίσης να συμπροεδρεύσει στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Kalin.

Το πρώτο Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες, που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Δεκεμβρίου, θα επικεντρωθεί σε θέματα όπως η κατανομή των βαρών και των ευθυνών, η εκπαίδευση, οι θέσεις εργασίας, οι πόροι, η ενέργεια και οι υποδομές, οι λύσεις και η ικανότητα προστασίας.

Σχετικά με την πιθανή επιστροφή των Σύριων προσφύγων σε μια ασφαλή ζώνη, δήλωσε ότι θα βασίζεται στα τρία βασικά κριτήρια του ΟΗΕ, για να εξασφαλίσει μια «ασφαλή, εθελοντική και έντιμη επιστροφή»./ibna