Η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων με το βλέμμα στους ξένους επενδυτές

Η κυβέρνηση επικεντρώνεται στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων με το βλέμμα στους ξένους επενδυτές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στην επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια του 21ου Ετήσιου Φόρουμ Capital Link Invest in Greece.

Ο Μητσοτάκης επεσήμανε μια “πληθώρα μεταρρυθμίσεων” και “διαρθρωτικών αλλαγών” που πραγματοποιήθηκαν από την κυβέρνησή του, παροτρύνοντας τους επενδυτές να διερευνήσουν και να επωφεληθούν από τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στη χώρα.

«Στην Ελλάδα ξεκινά μια νέα εποχή οικονομικών ευκαιριών […] Το σημερινό επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από μια συντριπτική στήριξη για τις ξένες επενδύσεις. Η εξέλιξη αυτή αντικατοπτρίζεται σε πολυάριθμες έρευνες, οι οποίες προσδιορίζουν τα υψηλά ποσοστά έγκρισης για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τη δημιουργία φιλικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε την πρόσφατη αλλαγή της αντίληψης και της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, που είναι πιο ευνοϊκές προς τις ξένες επενδύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη γενική μεταρρύθμιση. Συνέχισε καθιστώντας σαφές ότι η Ελλάδα διαθέτει σταθερή κυβέρνηση με τετραετή εντολή να κάνει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στέλνει επίσης ισχυρό μήνυμα ότι “η Ελλάδα επιστρέφει” μετά από μια δεκαετή κρίση, όταν συναντιέται με επενδυτές στις ΗΠΑ. Ο Στάϊκουρας ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη μαζί με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη – μεταξύ άλλων αξιωματούχων – για άμεσες συνομιλίες με δυνητικούς επενδυτές.

Ο υπουργός πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών εταιρειών όπως οι PIMCO, η Goldman Sachs, η Citibank, η BlackRock, η BlueCrest, η Morgan Stanley, η Helm, η Nomura και η Third Point. Εν τω μεταξύ, θα παραστεί στην «Ελληνική Ημέρα» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Τέλος, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την τόνωση της οικονομίας και την προσέλκυση ειδικευμένων εργαζομένων στην Ελλάδα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε σχέδια για πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο τον επαναπατρισμό 500 Ελλήνων που εδρεύουν στο εξωτερικό, στο πλαίσιο ενός προγράμματος με τίτλο “Rebrain Greece”.

Ο κ. Βρούτσης παρουσίασε την πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει στη δημιουργία ενός ελκυστικού περιβάλλοντος για την επιστροφή Ελλήνων ηλικίας 25 έως 40 ετών με υψηλό επίπεδο επιστημονικής και επαγγελματικής εμπειρίας, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης./ibna