Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Borissov συναντήθηκε με τον Ρώσο πρέσβη στη Σόφια

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Borissov συναντήθηκε με τον Ρώσο πρέσβη στη Σόφια

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boiko Borissov πραγματοποίησε συνάντηση στις 6 Δεκεμβρίου με τον Ρώσο πρεσβευτή στη Σόφια, Anatoly Makarov, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Οι συνομιλίες ήρθαν μια μέρα μετά τη δήλωση των βουλγαρικών και ρωσικών υπουργείων εξωτερικών ότι ο πρεσβευτής της Βουλγαρίας στη Μόσχα είχε κληθεί να ενημερωθεί ότι η Ρωσία απελαύνει έναν Βούλγαρο διπλωμάτη, ως απάντηση για την απομάκρυνση από τη Βουλγαρία τον Οκτώβριο του 2019 ενός Ρώσου διπλωμάτη κατηγορούμενου για κατασκοπεία.

Η δήλωση της βουλγαρικής κυβέρνησης της 6ης Δεκεμβρίου δεν έκανε άμεση αναφορά σε αυτό, αλλά δήλωσε ότι ο Borissov και Makarov «συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και συμφώνησαν ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις που να παρεμποδίζουν την ανάπτυξή τους με ένα ρεαλιστικό και καλοπροαίρετο πνεύμα στο μέλλον».

Ο Borissov τόνισε το ενδιαφέρον της Βουλγαρίας για διενέργεια ισότιμου και αμοιβαία επωφελούς διμερούς πολιτικού διαλόγου με τη Ρωσική Ομοσπονδία, στον οποίο η Βουλγαρία θα καθοδηγείται από τα εθνικά της συμφέροντα και θα τηρεί τις κοινές ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές πολιτικές.

Σύμφωνα με τον Borissov, τόσο η Βουλγαρία όσο και η Ρωσία ενδιαφέρονται να συνεργαστούν σε πολλούς τομείς όπως η οικονομία, η ενέργεια, ο τουρισμός, οι μεταφορές, η εκπαίδευση, η επιστήμη και ο πολιτισμός και η κοινωνική πολιτική./ibna

Πρωτοδημοσιεύτικε στη The Sofia Globe στις 6 Δεκεμβρίου