Κόσοβο: Κάθειρξη δύο ετών σε πρώην Σέρβο υπουργό

Κόσοβο: Κάθειρξη δύο ετών σε πρώην Σέρβο υπουργό

Ο πρώην υπουργός Τοπικής Δημόσιας Διοίκησης του Κοσσυφοπεδίου, Ivan Todosijevic καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση από το Πρωτοδικείο της Πρίστινας για «υποκίνηση εθνικού, φυλετικού και θρησκευτικού μίσους», τόνισε ο δικηγόρος του Todosijevic, Nebojsa Vlajic, μιλώντας στο KoSSev.

Η δίκη του Todosijevic ξεκίνησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και η ετυμηγορία ανακοινώθηκε σήμερα στις 09:30.

Ο Ivan Todosijevic καταδικάστηκε λόγω της δήλωσής του σχετικά με το συμβάν του Ρακασκ κατά τη διάρκεια τελετής για την 20ή επέτειο του βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ στο Zvecan.

«Η αιτία της επίθεσης στη χώρα μας ήταν η λεγόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια, οι Shiptar τρομοκράτες ήταν αυτοί που το επινόησαν, που διέπραξαν τις μεγαλύτερες ωμότητες στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια, για τις οποίες κανείς δεν πήρε την ευθύνη. Έγιναν εγκλήματα πριν από την επίθεση του ΝΑΤΟ, σκότωσαν καλούς Σέρβους φιλοξενούμενους στους χώρους εργασίας τους. Συνέχισαν τη δολοφονία τους κατά τη διάρκεια της λεγόμενης ειρηνευτικής αποστολής στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια» – είχε δηλώσει ο Todosijevic

Η υπεράσπιση θα ασκήσει έφεση δήλωσε ο συνήγορος Nebojsa Vlajic.

«Αυτή η ετυμηγορία δείχνει ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα στο Κοσσυφοπέδιο. Ο Todosijevic έλαβε μια αυστηρή τιμωρία, η οποία είναι παράνομη. Το Εφετείο πρέπει να το ανακαλέσει», δήλωσε ο Vlajic στο KoSSev.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή, Musa Konxheli, ο Todosijevic υποχρεούται επίσης να καταβάλει 50 ευρώ για δικαστικά έξοδα και 50 ευρώ επιπλέον στο Ταμείο Θυμάτων. Το πρόστιμο πρέπει να καταβληθεί εντός 30 ημερών από την έναρξη ισχύος της ετυμηγορίας./ibna