ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστολή Χρυσοχοίδη στη Mijatovic διαψεύδει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστολή Χρυσοχοίδη στη Mijatovic διαψεύδει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

Άλλο ένα δείγμα ενδοκυβερνητικής ασυνεννοησίας στο προσφυγικό-μεταναστευτικό εντοπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης διέψευσε τις ανακοινώσεις που είχαν πραγματοποιήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υφυπουργός εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που είχε παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων,  προβλέπεται να κλείσουν οι υπάρχουσες δομές, όπως η Μόρια στην Λέσβο και το Βαθύ στην Σάμο και στην θέση τους να δημιουργηθούν νέα κλειστά κέντρα κράτησης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, απαντώντας σε επιστολή της αρμόδιας επιτρόπου Dunja Mijatovic σχετικά με το κυβερνητικό σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού ανέφερε πως οι νέες κλειστές δομές-προαναχωρησιακά κέντρα στα νησιά θα λειτουργούν παράλληλα με τις υφιστάμενες. OCE

“Η σημερινή αποκάλυψη της επιστολής του κ. Χρυσοχοΐδη μαρτυρεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο προσφυγικό ζήτημα και το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει με την ανευθυνότητα της”, υπογραμμίζει με ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, κανοντας λόγο για “φιάσκο οφθαλμοφανές και αναμενόμενο”.

“Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές”, διευκρίνισε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, κατηγορώντας τον Αλ. Τσίπρα ότι “προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική”. Όπως επισημάινει, αυτή “η προσωρινή παράλληλη λειτουργία” επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Για προσπάθεια “να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα” έκανε λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση. “Για όσους ξέρουν ανάγνωση, τα όσα διατύπωσε στην επιστολή του στην αρμόδια Επίτροπο είναι σαφή. Αν κοροϊδεύει την Επίτροπο και όχι τους Έλληνες μένει να φανεί”, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον υπουργό./ibna