Ολοκληρώθηκε η τετραμερής Γαλλίας, Γερμανίας, Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου

Ολοκληρώθηκε η τετραμερής Γαλλίας, Γερμανίας, Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου

Η τετραμερής συνάντηση για τη Συρία με τους ηγέτες της Γαλλίας, Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν «καλή» δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan το απόγευμα της Τρίτης, αμέσως μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο 10 της Downing Street.

Στην Πρωθυπουργική κατοικία του Ηνωμένου Βασιλείου ο Boris Johnson υποδέχτηκε τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron, την Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel και τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Οι ηγέτες συζήτησαν τη δράση της Τουρκίας που έχει στόχο τις τρομοκρατικές οργανώσεις YPG/PKK στη Βόρεια Συρία.

Η συνάντηση κράτησε περίπου 50 λεπτά και από την Τουρκία συμμετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, Οικονομίας και Οικονομικών Berat Albayrak, Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, και οι Fahrettin Altun Διευθυντής Επικοινωνίας , Hakan Fidan Διοικητής της ΜΙΤ και ο Εκπρόσωπος του Προέδρου İbrahim Kalın.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας την Τρίτη το βράδυ θα παραβρεθεί στη δεξίωση της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και στη δεξίωση που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με τους υπόλοιπους ηγέτες της Συμμαχίας./ibna