Βουλγαρία: Έκδοση Ισραηλινού στην Αυστρία για απάτη μέσω διαδικτύου

Βουλγαρία: Έκδοση Ισραηλινού στην Αυστρία για απάτη μέσω διαδικτύου

Την έκδοση του Ισραηλινού πολίτη Gal Barak στις αυστριακές δικαστικές αρχές αποφάσισε το εφετείο της Σόφιας, ανέφερε ο εισαγγελέας στις 2 Δεκεμβρίου.

Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της προσφυγής της εισαγγελικής αρχής της Σόφιας, ανατρέποντας μια προηγούμενη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου, σύμφωνα με τη δήλωση.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο της Σόφιας είπε ότι το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του Barak δεν ήταν νόμιμο, χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι το αίτημα της αυστριακής εισαγγελίας είχε εγκριθεί από δικαστήριο, ανέφερε η εισαγγελία.

Ο Barak συνελήφθη στη Βουλγαρία νωρίτερα αυτό το έτος κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας να περάσει τα σύνορα στη Σερβία. Αυτό συνέβη μετά από μια έρευνα σχετικά με ένα σχέδιο εξαπάτησης μεγάλου αριθμού ανθρώπων αποκομίζοντας τεράστια ποσά.

Οι ευρωπαϊκές εντολές διεξήχθησαν στη Σόφια μεταξύ 28 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου από τις βουλγαρικές αρχές με την υποστήριξη ερευνητών και ειδικών από την αυστριακή αστυνομία και τις γερμανικές αρχές, όπως δήλωσαν τότε οι εισαγγελείς της Βουλγαρίας.

Πρωτοδημοσιεύθηκε στο Sofiaglobe