Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ η -υπό τον Zaev- αντιπροσωπεία της Βόρειας Μακεδονίας

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ η -υπό τον Zaev- αντιπροσωπεία της Βόρειας Μακεδονίας

Zaev: Η ιδιότητα μέλους μας δίνει ασφάλεια και σταθερότητα

Η κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Zoran Zaev παρευρίσκεται στη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, η οποία σηματοδοτεί την 70ή επέτειο από τη δημιουργία της Συμμαχίας. Η αντιπροσωπεία, πριν από τη συνάντηση των ηγετών του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, είχε συνάντηση με πρώην ανώτερους αξιωματούχους και πρεσβευτές της Συμμαχίας και της ΕΕ, μέλη της Οχρίδας.

«Με αφοσιωμένους και φίλους που μας υποστηρίζουν μιλήσαμε για μελλοντικές κοινές πρωτοβουλίες για διεθνή επιβεβαίωση και προβολή της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία σύντομα θα είναι πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι η πραγματοποίηση της κυρίαρχης στρατηγικής μας απόφασης που εγκρίθηκε με συναίνεση το 1993. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ σημαίνει ασφάλεια και σταθερότητα ως βασικές προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας της χώρας μας και των πολιτών της στην “παρέα” της πιο ισχυρής συμμαχίας στον κόσμο», ανέφερε ο πρωθυπουργός στο προφίλ του στο Facebook.

Ο Zaev συνοδεύεται στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο από την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Άμυνας Radmila Sekerinska, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Bujar Osmani και τον Υπουργό Εξωτερικών Nikola Dimitrov./ibna