Σε Μαδρίτη και Λονδίνο θα ταξιδέψει ο Μητσοτάκης

Σε Μαδρίτη και Λονδίνο θα ταξιδέψει ο Μητσοτάκης

Σε Μαδρίτη και Λονδίνο θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στην Ισπανία και την 70η Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει το απόγευμα της Κυριακής για τη Μαδρίτη, όπου τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα μετάσχει και θα απευθύνει ομιλία στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Λονδίνο όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής, ύστερα από πρόσκληση του Ισπανού ομολόγου του Pedro Sanchez, θα παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα.

Την Δευτέρα στις 10.00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Στις 11.30 ώρα Ελλάδας θα παραστεί στην επίσημη τελετή έναρξης της Διάσκεψης. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσει τις εργασίες και θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Εθνικά σχέδια για την επίτευξη φιλόδοξων στόχων το 2020» στο πεδίο της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Σε συνέχεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (τον Σεπτέμβριο), ο Πρωθυπουργός αναμένεται να σταθεί ιδιαίτερα στα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα, όπως η απολιγνιτοποίηση ως το 2028 και η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την UNESCO, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά ενόψει και της συνάντησης σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που πρόκειται να συγκαλέσει η χώρα μας το 2020.

Το μεσημέρι στις 15.30 ώρα Ελλάδας ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez.

Ενώ το απόγευμα στις 19.30 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Βασιλιάς της Ισπανίας Felipe VI./ibna