Συνάντηση Vucic Grushko με το βλέμμα στη συνάντηση στο Sochi στις 4ης Δεκεμβρίου

Συνάντηση Vucic Grushko με το βλέμμα στη συνάντηση στο Sochi στις 4ης Δεκεμβρίου

Ο Aleksandar Vucic υποδέχτηκε σήμερα τον Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών Alexander Grushko λίγες μέρες πριν την συνάντηση του Σέρβου Προέδρου με τον Ρώσο ομόλογο του Vladimir Putin στο Sochi. Η συνάντηση που θα γίνει στις 4 Δεκεμβρίου στο Sochi είναι η τρίτη για το 2019 και την αναμένει με μεγάλη ελπίδα όπως δήλωσε ο Vucic.

Vucic και Grushko συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, ιδίως υπό το πρίσμα των προετοιμασιών για την επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα του Σέρβου Προέδρου και τη συνάντηση του με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Ο Ρώσος Υφυπουργός μετέφερε επίσης τους χαιρετισμούς του Προέδρου Putin, του Πρωθυπουργού Medvedev και του Υπουργού Εξωτερικών Lavrov.

Ο Vucic εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δυναμική των συναντήσεων υψηλόβαθμων στελεχών από τη Σερβία και τη Ρωσία. Τόνισε  επίσης ότι η συνάντηση είναι πολύ σημαντική γι αυτόν, καθώς είναι ευκαιρία για μια ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα και για τα σημαντικότερα ζητήματα της διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος Vucic ευχαρίστησε τη Ρωσία για την κατανόηση των κρατικών και εθνικών συμφερόντων της Σερβίας καθώς και για την ενεργό υποστήριξη της στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Σερβίας, ιδίως στους διεθνείς οργανισμούς.

Ευχαρίστησε επίσης τους Ρώσους αξιωματούχους για τις συχνές επισκέψεις τους στη Σερβία, καθώς αυτό επιβεβαιώνει την επιθυμία της Ρωσίας να διατηρήσει στενές σχέσεις με τη χώρα.

Επιπροσθέτως οι δυο άνδρες σημείωσαν ότι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων έργων, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, καθώς και των υποδομών στις μεταφορές και την υψηλή τεχνολογία, σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο.

Οι δύο συνομιλητές τόνισαν ότι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων έργων, ιδίως στον τομέα της ενέργειας, καθώς και των υποδομών στις μεταφορές και των υψηλών τεχνολογιών, σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο.

Ο Πρόεδρος Vucic και ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Grushko συζήτησαν επίσης την περιφερειακή κατάσταση εκφράζοντας την ελπίδα ότι η ειρήνη και η σταθερότητα θα διατηρηθούν στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Πρόεδρος Vucic τόνισε ότι η Σερβία παραμένει πιστή στην πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας, την οποία θα επιβεβαιώσει σαφώς και κατηγορηματικά υιοθετώντας τα κατάλληλα έγγραφα./ibna