Η Βόρεια Μακεδονία δείχνει αλληλεγγύη στην Αλβανία

Η Βόρεια Μακεδονία δείχνει αλληλεγγύη στην Αλβανία

Πολλές οι ανθρωπιστικές ενέργειες στη Βόρεια Μακεδονία για τη συλλογή βοήθειας σε κατοίκους που πλήττονται από τον καταστροφικό σεισμό σε ορισμένες περιοχές της Αλβανίας.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Zoran Zaev, σε έκτακτη συνεδρίαση, διέθεσε 100.000 ευρώ, ενώ περισσότερα από 100.000 έχουν διατεθεί από τους δήμους και τον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος έχει επίσης αποστείλει ομάδες διάσωσης στις πληγείσες περιοχές Δυρράχιο και Θουμάνα.

«Μαζί με την ανθρωπιστική βοήθεια για τις περιοχές που πλήττονται από σεισμούς, δύο εθελοντικές ομάδες θα είναι επίσης διαθέσιμες στον Αλβανικό Ερυθρό Σταυρό. Θα είμαστε εκεί πολύ καιρό και ανάλογα τις ανάγκες του πληθυσμού», δήλωσε ο Sait Saiti του Ερυθρού Σταυρού.

Επίσης έχουν μεταβεί ομάδες έκτακτης ανάγκης από τη Διεύθυνση Προστασίας και Διάσωσης, μονάδες πυρόσβεσης και ανθρωπιστικές οργανώσεις, ενώ οι επιχειρήσεις αρωγής διεξάγονται σε όλες τις πόλεις, από ανθρωπιστικές οργανώσεις, φοιτητικές ενώσεις, μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Υπάρχει καλή κινητοποίηση, οι άνθρωποι φέρνουν υλικά, άλλα τρόφιμα και ρούχα. Υπάρχουν επίσης πολίτες της μακεδονικής πλευράς που έχουν δείξει αλληλεγγύη. είμαστε ευχαριστημένοι γι ‘αυτό και υπάρχουν και άνθρωποι από άλλες εθνοτικές κοινότητες», σημειώνει ένας ακτιβιστής από το Κουμάνοβο. /ibna