Ο βουλγαρικός Ερυθρός Σταυρός στέλνει βοήθεια τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από το σεισμό στην Αλβανία

Ο βουλγαρικός Ερυθρός Σταυρός στέλνει βοήθεια τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από το σεισμό στην Αλβανία

Ο Ερυθρός Σταυρός της Βουλγαρίας (BRC) παρέχει μέσω του Αλβανικού Ερυθρού Σταυρού βασικά είδη από το αποθεματικό του για καταστροφές για να βοηθήσει τους ανθρώπους στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον σεισμό της κλίμακας 6.4 Richter στην Αλβανία, σύμφωνα με τον BRC.

Ο BRC δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Αλβανικό Ερυθρό Σταυρό και με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και την Ερυθρά Ημισέληνο.

Οι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας παρέχουν πρώτες βοήθειες και ψυχολογική στήριξη στους ανθρώπους στο Δυρράχιο και το Θουμάνο, τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από το σεισμό.

Ο σεισμός στην Αλβανία άφησε τουλάχιστον 39 νεκρούς και περισσότερους από 650 τραυματίες.

«Για τις ανάγκες του πληγέντος πληθυσμού, ο Βουλγαρικός Ερυθρός Σταυρός παρέχει μέσω του Αλβανικού Ερυθρού Σταυρού βασικά είδη από το αποθεματικό του για καταστροφές, ορισμένα από τα οποία προέρχονται από το από κοινού απόθεμα καταστροφών με την τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο», δήλωσε το BRC.

Αυτά περιλαμβάνουν 1000 μάλλινες κουβέρτες, 100 σκηνές για οικογένειες, κλινοσκεπάσματα και μαξιλάρια και 100 πακέτα υγιεινής για την οικογένεια.

«Ο BRC συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση στην Αλβανία και, αν χρειαστεί, είναι έτοιμος να βοηθήσει και να στείλει ομάδες της Υπηρεσίας Διάσωσης Βουνών με σκύλους».

Η ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχεται από τον BRC θα μεταφερθεί στην Αλβανία μαζί με τη βοήθεια που χορηγεί το βουλγαρικό κράτος, σε αλληλεγγύη με όσους έχουν ανάγκη στήριξης στη Δημοκρατία της Αλβανίας.

Στις 27 Νοεμβρίου, το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας συμφώνησε να χορηγήσει στην Αλβανία έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 200.000 περίπου λέβα (περίπου 100.000 ευρώ).

Η χρηματοδότηση θα στηρίξει τις προσπάθειες της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού στην Αλβανία, σύμφωνα με δήλωση της βουλγαρικής κυβέρνησης./ibna

Πρωτοδημοσιεύτηκε στη The Sofia Globe