Πλήγμα στην αξιοπιστία του πρωθυπουργού από τον διορισμό του 80χρονου πολιτευτή

Πλήγμα στην αξιοπιστία του πρωθυπουργού από τον διορισμό του 80χρονου πολιτευτή

Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση αλλά και αναταράξεις στο εσωτερικό της ΝΔ προκάλεσε ο διορισμός του Κωνσταντίνου Πατέρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Η τοποθέτηση του 80χρονου πολιτευτή -παλαιά με τη ΝΔ, στην συνέχεια με το ΛΑΟΣ και τελικά με τους ΑΝΕΛ, ήλθε να διαψεύσει τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού πριν τις εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι στις διοικήσεις των Νοσοκομείων, θα διορισθούν άνθρωποι με γνώση και εμπειρία στο αντικείμενο και όχι παλαιοί πολιτευτές. Σε συνδυασμό και με άλλες παρόμοιες πράξεις με πλέον χαρακτηριστική την τοποθέτηση του διοικητή της ΕΥΠ, με πτυχίο Λυκείου, έρχεται να κλονίσει την αξιοπιστία του πρωθυπουργού, καθώς διαψεύδει συνολικά την ρητορική του περί αξιοκρατίας και αλλαγής του πελατειακού μοντέλου στην δημόσια διοίκηση. Φυσικά η υπόθεση είναι βούτυρο στο αντιπολιτευτικό ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ που την εκμεταλλεύτηκε για να πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ανέσυρε και τις παλιές δηλώσεις του που τον καθιστούν ανακόλουθο.

Αν και ο κ. Πατέρας παραιτήθηκε μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, εντούτοις οι δηλώσεις που έκανε την Τετάρτη το πρωί στον ΣΚΑΙ έκαναν τα πράγματα χειρότερα για το κυβερνών κόμμα. Ο κ. Πατέρας αποκάλυψε ότι “ο διορισμός του δεν ήταν μία αστοχία μέσα στις πολλές τοποθετήσεις”, όπως υποστήριξε από την αρχή η ΝΔ αλλά ήταν κατόπιν συμφωνίας του ιδίου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προεκλογικά. Εν ολίγοις ο κ. Πατέρας είπε ότι διέθεσε για τη ΝΔ τον στρατό που διαθέτει στα Τρίκαλα καθότι παλιός και έμπειρος πολιτευτής με αντάλλαγμα τον διορισμό του στο Νοσοκομείο Καρδίτσας μετά τις εκλογές. Ο κ. Πατέρας προχώρησε περισσότερο, μίλησε για ηλικιακό ρατσισμό στο εσωτερικό της ΝΔ και πρόσθεσε ότι παραγκωνίζονται έμπειρα στελέχη με μακρά προσφορά στο κόμμα. Με τις δηλώσεις του κατέρριψε και την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να εμφανίσει την υπόθεση ως μία αστοχία που δεν βαραίνει τον πρωθυπουργό αλλά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Παράλληλα ο επικοινωνιακός μηχανισμός επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με έναν καταιγισμό ανακοινώσεων που αναπαρήχθησαν δεόντως από τον φιλοκυβερνητικό τύπο με στατιστικά για τους διοικητές Νοσοκομείων -οι περισσότεροι διαθέτουν μεταπτυχιακά- αλλά και για τους στόχους της πολιτικής του υπουργείου Υγείας.

Η υπόθεση ήλθε να “δικαιώσει” τις αιτιάσεις των μικρομεσαίων στελεχών της ΝΔ για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι διορισμοί όχι μόνο στα Νοσοκομεία αλλά γενικότερα, και το παράπονό τους ότι η ηγεσία του κόμματος πολύ λίγο τους λαμβάνει υπόψη./ibna