Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: “Αυξάνονται οι δαπάνες για Υγεία και Παιδεία”

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: “Αυξάνονται οι δαπάνες για Υγεία και Παιδεία”

Στον προϋπολογισμό του 2020 αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας λέγοντας ότι αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας των τελευταίων ετών, δηλαδή το αναπτυξιακό και επενδυτικό κενό που διατηρούσε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ουραγό στις επενδύσεις και πρωταθλήτρια στην ανεργία.

Σε μία χρονική περίοδο που ο ρυθμός ανάπτυξης αναθεωρείται προς τα κάτω στο σύνολο της Ευρωζώνης, στην Ελλάδα αναθεωρείται προς τα πάνω: 2% για το 2019 και 2,8% για το 2020, ανέφερε ο κ . Πέτσας και πρόσθεσε:

-Προβλέπει σημαντική αύξηση του ρυθμού μεγέθυνσης, από το 1,5% που παρατηρήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2019, στο 2,8%.

-Προβλέπει επίσης περαιτέρω μείωση της ανεργίας στο 14%, ή περίπου 100 χιλιάδες  λιγότεροι άνεργοι.

-Βάζει τέλος στην πολιτική των υπερπλεονασμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο 2016-2018 αφαιρέθηκαν από την οικονομία 11,4 δισ. ευρώ, πέραν και επιπλέον των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που είχαν συμφωνηθεί με τους πιστωτές.

-Αναδιαρθρώνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με την ενίσχυση του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του και τον τερματισμό της υποεκτέλεσης που το χαρακτήριζε μέχρι φέτος.

Οι δαπάνες στην Υγεία θα είναι αυξημένες είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όπως και στην Παιδεία κατά 102 εκ. ευρώ είπε ο κ. Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας παρέπεμψε ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση για τους “ρουσφετολογικούς διορισμούς” διοικητών νοσοκομείων. Απέφυγε πάντως να αναφερθεί στον διορισμό του κ. Πατέρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας που προκάλεσε σάλο και ανέδειξε την ασυνέπεια μεταξύ έργων και λόγων της κυβέρνησης .

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η ενίσχυση του ρόλου και προώθηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων συζητήθηκε στην συνάντηση Μητσοτάκη Κόντε στην Ρώμη και πρόσθεσε ότι υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει κάτι πιο χειροπιαστό.

Είπε ακόμη ότι όλες οι προοπτικές είναι ανοικτές για το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής.

Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η  συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επιβάλλεται από το Σύνταγμα και όχι από τις κομματικές σκοπιμότητες. Θα προτείνουμε πρόσωπα που μπορεί να συγκεντρώσουν συναίνεση./ibna