Στέλιος Πέτσας για επίσκεψη πρωθυπουργού στην Ρώμη

Στέλιος Πέτσας για επίσκεψη πρωθυπουργού στην Ρώμη

Απολογισμό της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ρώμη και της συνάντησής του με τον ομόλογό του Giuseppe Conte, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αποφεύγοντας πάντως στην αρχική του τοποθέτηση να αναφερθεί στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Στην συνάντηση των δύο πρωθυπουργών “Έγινε επισκόπηση των διμερών σχέσεων και συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω σύσφιξής τους, ιδίως στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, στους οποίους ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον ιταλικών εταιρειών για επενδύσεις στην Ελλάδα” ανέφερε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι “ ο κ. Conte κάλεσε τις ιταλικές επιχειρήσεις να λάβουν υπόψη τους τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και τις προέτρεψε να εκμεταλλευτούν και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προκύπτουν από τη συνεργασία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων της Ιταλίας με το αντίστοιχο της Ελλάδας”.

Ειδική αναφορά έγινε στο μεταναστευτικό-προσφυγικό  όπου οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τον συντονισμό που απαιτείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο την προώθηση κοινών πολιτικών και λύσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης “αποδοκίμασε την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος προς εξυπηρέτηση ίδιων πολιτικών συμφερόντων και κατήγγειλε τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Συζήτησαν ακόμη για την επικείμενη ολοκλήρωση του TAP, καθώς και για την προοπτική του EastMed./ibna