Ο Πρόεδρος Thaçi κήρυξε την Τετάρτη μέρα πένθους στο Κοσσυφοπέδιο

Ο Πρόεδρος Thaçi κήρυξε την Τετάρτη μέρα πένθους στο Κοσσυφοπέδιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, Hashim Thaçi, κήρυξε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 μια ημέρα πένθους στο Κοσσυφοπέδιο, προς τιμήν των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο σεισμό που χτύπησε την Αλβανία.

“Ως ένδειξη κρατικού και πολιτικού σεβασμού, η Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 κηρύσσεται ημέρα κρατικού πένθους στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου μετά τον σεισμό στην Αλβανία που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων ανθρώπων και πολλών τραυματιών», αναφέρεται στην απόφαση του Προέδρου Thaçi.

Με την απόφαση του Προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, οι σημαίες της πολιτείας υποστέλονται κατά το ήμισυ σε όλα τα κρατικά κτίρια της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, στη χώρα και στο εξωτερικό.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από σεισμό μεγέθους 6.4 Ρίχτερ, που έπληξε την Αλβανία, λέει το υπουργείο άμυνας.

Ο σεισμός κατέστρεψε κτίρια και άφησε ανθρώπους παγιδευμένους κάτω από τα συντρίμμια. Ένας άνθρωπος πέθανε πηδώντας από παράθυρο σε κατάσταση πανικού την ώρα του σεισμού.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 34 χιλιόμετρα (21 μίλια) βορειοδυτικά των Τιράνων, και συνέβη στις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Λίγες ώρες αργότερα, ένας ξεχωριστός σεισμός έπληξε την πόλη του Μόσταρ στη Βοσνία. Δεν υπήρξαν αναφορές για απώλειες, παρά μόνο για δύο τραυματίες.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Edi Rama δήλωσε ότι οι διασώστες θα “συνεχίσουν να ψάχνουν υπομονετικά και λεπτομερώς μέχρι το τέλος”.

“Έχουμε θύματα. Προσπαθούμε να κάνουμε ό, τι είναι δυνατό στις πληγείσες περιοχές”, έγραψε στο Twitter./ibna