Θετική γνωμοδότηση για την έκδοση Πάσσαρη στην Ελλάδα

Θετική γνωμοδότηση για την έκδοση Πάσσαρη στην Ελλάδα

Σειρά δημοσιευμάτων στα Ρουμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο επόπτης δικαστής του Κωνσταντίνου Πάσσαρη, εξέδωσε θετική γνωμοδότηση στο αίτημα για έκδοση του στην Ελλάδα.

Το «θηρίο των Βαλκανίων» όπως αποκαλούν τον Πάσσαρη τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, καταδικάστηκε σε ισόβια το 2003 για έγκλημα που είχε διαπράξει το 2001, όταν δολοφόνησε δυο υπαλλήλους ενεχυροδανειστηρίου στο κέντρο του Βουκουρεστίου.

Το Ελληνικός Κράτος είχε ζητήσει πριν λίγο καιρό την έκδοση του Πάσσαρη στην Ελλάδα. Πριν από δέκα χρόνια ο ίδιος ο Πάσσαρης είχε ζητήσει την έκδοση του, αλλά το αίτημα του για μεταφορά στην Ελλάδα απορρίφθηκε από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες ανέφεραν ότι ο Πάσσαρης θα μπορέσει να προβεί σε νέο αίτημα μετά τη μερική εκτέλεση της ποινής του στη Ρουμανία. Ο Κωνσταντίνος Πάσσαρης όπως σημειώνεται στα δημοσιεύματα είχε καταγωγή από την ελληνική πόλη των Σερρών, από πατέρα Έλληνα και μητέρα Ρουμάνα, ότι είχε μεγαλώσει στο ορφανοτροφείο και ότι τα τραύματα  της παιδικής του ηλικίας τον είχαν σημαδέψει, κάνοντας τον εξαιρετικά βίαιο./ibna