Συνάντηση Ν. Δένδια με Pendarovski και Zaev

Συνάντηση Ν. Δένδια με Pendarovski και Zaev

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται τη Βόρεια Μακεδονία, είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Stevo Pendarovski και τον Πρωθυπουργό Zoran Zaev σήμερα. Κατά τη συνάντηση με τον Pendarovski, αντάλλαξαν απόψεις για τις συνολικές διμερείς σχέσεις, τις ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές προοπτικές της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και για την κατάσταση στην περιοχή, όπως δήλωσε το υπουργικό συμβούλιο της γειτονικής χώρας.

Ο Pendarovski τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ένα βήμα που αποδεικνύει τη δέσμευση για ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και συνεργασίας.

Ο Zaev και ο Νίκος Δένδιας συζήτησαν την υποστήριξη που λαμβάνει η χώρα από την Ελλάδα για την πορεία προς την ευρωατλαντική ολοκλήρωση και την ανάπτυξη των επενδύσεων στις εμπορικές σχέσεις. Ο Δένδιας δήλωσε ότι, μετά από αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσεχή περίοδο, θα εντείνει την άσκηση πίεσης στα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας, αναζητώντας έναν τρόπο για να μπορέσει η Βόρεια Μακεδονία να ξεκινήσει τη διαπραγματευτική διαδικασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση το συντομότερο δυνατόν.

Η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βόρεια Μακεδονία και φιλοδοξεί να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση την επόμενη περίοδο. Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση των πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, επισημάνθηκε στη συνάντηση./Ibna