Κοσσυφοπέδιο: Thaçi και Haradinaj διόρισαν τον Διευθυντή και τον Γενικό Επιθεωρητή της Υπηρεσίας Πληροφοριών

Κοσσυφοπέδιο: Thaçi και Haradinaj διόρισαν τον Διευθυντή και τον Γενικό Επιθεωρητή της Υπηρεσίας Πληροφοριών

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Hashim Thaçi και ο πρωθυπουργός της χώρας Ramush Haradinaj, διόρισαν τον Kreshink Gashi, ως Διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών (KIA) και τον Burim Ramadani ως Γενικό Επιθεωρητή.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σύμφωνα με το άρθρο 84 παράγραφος 21 και το άρθρο 94 παράγραφος 8 του Συντάγματος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Haradinaj επιβεβαίωσε την είδηση ​​και σημείωσε πως ο Gashi και ο Ramadani είναι προσωπικότητες με ακεραιότητα και ειδικοί στην ασφάλεια, που εγγυώνται τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία της KIA.

«Με βάση τις συνταγματικές και νομικές μου αρμοδιότητες και σε συντονισμό με τον πρόεδρο, όρισα τον Kreshnik Gashi ως διευθυντή της KIA, ενώ ο Burim Ramadani ορίζεται ως Γενικός Επιθεωρητής», τόνισε ο Haradinaj.

Απός την πλευρά του ο ηγέτης του Vetevendosje και πιθανός πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο νέος επικεφαλής του ΚΙΑ θα πρέπει να διοριστεί από τη νέα κυβέρνηση. Η θέση του επικεφαλής της Υπηρεσίας έμεινε κενή αφού ο πρώην διευθυντής Shpend Maxhuni δήλωσε την παραίτησή του στις αρχές του μήνα./ibna