Αλβανία: Συνεχίζεται η αναζήτηση επιζώντων στα ερείπια- 13 οι νεκροί

Αλβανία: Συνεχίζεται η αναζήτηση επιζώντων στα ερείπια- 13 οι νεκροί

Μηχανικοί, άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικοί Διάσωσης συνεχίζουν την αναζήτηση των ερειπίων στην Thumana του Durres, ενώ η βοήθεια από το εξωτερικό φτάνει σιγά σιγά στις πληγείσες περιοχές.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού κόμματος Taulant Balla Ρουμανική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την αποστολή αεροσκάφους με 52 ειδικούς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και προμήθειες για τους πληγέντες.

Ο Υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου Rrustem Berisha, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και στην Κυβέρνηση της Αλβανίας, ανακοινώνοντας ότι η ειδική ομάδα KFS έχει αρχίσει ήδη να βοηθά τις πληγείσες περιοχές.

“Έχω ενημερωθεί επισήμως από τις αλβανικές αρχές για τον σεισμό και τις συνέπειες του στην Αλβανία. Δυστυχώς, ο σεισμός έχει προκαλέσει απώλεια ζωών και μεγάλες υλικές ζημιές. Εκφράζουμε τα  συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και στην κυβέρνηση της Αλβανίας, δείχνοντας την ετοιμότητά μας να παρέχουμε βοήθεια σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο Berisha.

Από την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει ήδη δυο κλιμάκια μονάδων για την αντιμετώπιση καταστροφών, ένα από τα Ιωάννινα κι ένα από την Αθήνα, ενώ το απόγευμα αναμένεται στα Τίρανα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας που βρίσκεται στα Σκόπια για επίσκεψη.

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στα Τίρανα Murat Ahmet Yoruk σε δηλώσεις του στο Anadolu σημείωσε ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με την Τουρκική Προεδρεία και ετοιμάζεται ομάδα διάσωσης και ιατρικό προσωπικό για ενίσχυση των προσπαθειών απεγκλωβισμού πολιτών./ibna