Τα μέλη της αποστολής βοήθειας που αναχωρεί για την Αλβανία συνάντησε ο Μητσοτάκης

Τα μέλη της αποστολής βοήθειας που αναχωρεί για την Αλβανία συνάντησε ο Μητσοτάκης

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιταλία από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, επισκέφθηκε το χώρο όπου βρισκόταν το αεροσκάφος C-130 που θα μετέφερε στην Αλβανία το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για τον χθεσινοβραδινό σεισμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τα στελέχη της Ειδικής Μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία πρόκειται να συνδράμουν τις αλβανικές αρχές στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και τους ευχήθηκε καλή δύναμη στην αποστολή τους.

«Έγινε ένας μεγάλος σεισμός, είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε πάντοτε σε ετοιμότητα και να βοηθούμε όπου χρειάζεται. Εύχομαι να κινηθούμε γρήγορα και να σώσουμε ζωές. Αυτό το κάνετε με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα και επιχειρησιακά να συνδράμουμε τη γειτονική χώρα. Καλό σας ταξίδι και καλή δύναμη. Σας ευχαριστώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός μιλώντας στους άνδρες της ΕΜΑΚ, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιώργου Κουμουτσάκου, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του Υπαρχηγού Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Ήδη για την Αλβανία έχει ξεκινήσει ομάδα 15 στελεχών από τα Ιωάννινα και την 5η ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) η οποία μεταβαίνει οδικώς στις πληγείσες περιοχές από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Αλβανία. Από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας ομάδα 26 ατόμων, ειδικά εξοπλισμένοι που συνοδεύονται από εκπαιδευμένα σκυλιά διασώστες, της 1ης ΕΜΑΚ είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν για τα Τίρανα./ibna