Στην Νορβηγία ο Χριστοδουλίδης για επίσκεψη εργασίας

Στην Νορβηγία ο Χριστοδουλίδης για επίσκεψη εργασίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών, της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, για το Όσλο της Νορβηγίας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

Την  Τετάρτη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τη Νορβηγίδα ομόλογό του, Soreide Eriksen, με την οποία θα ανασκοπήσουν τις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Νορβηγίας, συζητώντας συγκεκριμένους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης και εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας σε θέματα, ανάμεσα σε άλλα, ενέργειας, κλιματικής αλλαγής, ισότητας φύλου, ασφάλειας, άμυνας και οικονομικής διπλωματίας. Οι δυο Υπουργοί θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και για το ενδεχόμενο ανάληψης κοινών δράσεων σε διεθνή φόρα. Από πλευράς του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό σε συνέχεια και της συνάντησης στο Βερολίνο, όπως επίσης για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά την παρουσία του στη νορβηγική πρωτεύουσα, ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας της Νορβηγίας, Rikard Gaarder Knutsen, με την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της χώρας καθώς και με άλλους κρατικούς αξιωματούχους.

Αποδεχόμενος πρόσκληση του Ινστιτούτου Μελετών PRIO, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο με θέμα “Effective Multilateralism for Regional Stability: Cyprus’ Vision for the Eastern Mediterranean Region”, η οποία αποτελεί την εναρκτήρια δράση του νεοσύστατου τμήματος του PRIO για θέματα Μέσης Ανατολής.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου./ibna