Στη Βόρεια Μακεδονία την Τρίτη Δένδιας, Φραγκογιάννης

Στη Βόρεια Μακεδονία την Τρίτη Δένδιας, Φραγκογιάννης

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου θα μεταβεί στη Βόρεια Μακεδονία ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος συνοδεύεται από τον Υφυπουργό Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δυο Υπουργοί θα συναντηθούν με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση τους με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Νίκος Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski και τον Πρωθυπουργό Zoran Zaev.

Στη συνέχεια ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογο του Nikola Dimitrov, όπου θα συζητήσουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, στις διμερείς σχέσεις, στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας καθώς και σε θέματα αμοιβαίου περιφερειακού ενδιαφέροντος. Προβλέπεται επίσης στη συνάντηση η εξέταση των δυνατοτήτων για την ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών υπό το πρίσμα της εφαρμογής των υποχρεώσεων της Συνθήκης Πρεσπών.

Η επίσκεψη έρχεται σε μια περίοδο έντονων ζυμώσεων και πρωτοβουλιών για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ./ibna