Στην Τουρκία τον Ιανουάριο ο Putin για τον TurkStream

Στην Τουρκία τον Ιανουάριο ο Putin για τον TurkStream

Την Τουρκία θα επισκεφθεί τον Ιανουάριο του 2020 ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, σύμφωνα με δήλωση του Εκπροσώπου του Κρεμλίνου Dmitri Peskov.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το εάν ο Putin πρόκειται να συμμετάσχει στην τελετή έναρξης του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream, ο Peskov απάντησε ότι η επίσκεψη προγραμματίστηκε κατά τη διάρκεια μιας από τις τελευταίες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan και του Ρώσου ομολόγου του Vladimir Putin.

Τον Ιανουάριο του 2020 όταν θα έχει ολοκληρωθεί στην τουρκική επικράτεια ο αγωγός TurkStream, ο Πρέδρος Putin θα επισκεφθεί την Τουρκία και οι προετοιμασίες για την επίσκεψη βρίσκονται σε εξέλιξη, δήλωσε ο Peskov σε δημοσιογράφους στη Μόσχα.

Ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream έχει συνολική χωρητικότητα 31,5 δισ. κυβικών μέτρων, εκ των οποίων η πρώτη γραμμή θα έχει χωρητικότητα 15,75 δισ. κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικού αερίου για τους Τούρκους καταναλωτές. Η δεύτερη γραμμή θα μεταφέρει άλλα 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τα οποία θα μεταφερθούν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας.

Η ευρωπαϊκή διαδρομή για το TurkStream δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα./ibna