Συνάντηση των ηγετών του Κοσσυφοπεδίου για τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης συνασπισμού

Συνάντηση των ηγετών του Κοσσυφοπεδίου για τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης συνασπισμού

Ο ηγέτης του Vetevendosje Albin Kurti αναμένεται σήμερα να συναντηθεί με τον ηγέτη της Δημοκρατικής Συμμαχίας του Κοσσυφοπεδίου (LDK), Isa Mustafa, για να συζητήσουν τη δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν μετά από σειρά συναντήσεων των αξιωματούχων του Vetevendosje και του LDK σε μια προσπάθεια εναρμόνισης των προγραμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Kurti και Mustafa θα συζητήσουν τις υπουργικές θέσεις και τις προοπτικές επίτευξης τελικής συμφωνίας για την κυβέρνηση συνασπισμού.

Οι αξιωματούχοι του Vetevendosje και του LDK επιβεβαίωσαν ότι οι ηγέτες τους θα συζητήσουν για τα επιτεύγματα των ομάδων εργασίας για την εναρμόνιση των προγραμμάτων. Ο ηγέτης του Vetevendosje και ο πιθανός πρωθυπουργός Albin Kurti δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ανακοίνωσε ότι όλα τα θέματα θα συζητηθούν με τον Mustafa, συμπεριλαμβανομένων των υπουργικών θέσεων και της θέσης του προέδρου του κοινοβουλίου.

Ο Kurti δήλωσε εδώ και πολύ καιρό ότι το Vetëvendosje συμφώνησε με τη Δημοκρατική Ένωση του Κοσσυφοπεδίου ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει 12 υπουργεία και ότι αναμένει να αναλάβει επίσημα ως πρωθυπουργός τον Νοέμβριο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η εκλογική εκστρατεία στη Σερβία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και ότι επομένως η προσδοκία ότι μια συμφωνία μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου θα επιτευχθεί σύντομα είναι εκτός πραγματικότητας./ibna