Δημοσκόπηση Pulse: Ισχυρή υποστήριξη στις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες

Δημοσκόπηση Pulse: Ισχυρή υποστήριξη στις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες

Η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse που για λογαριασμό του SKAI, δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται 14 μονάδες μπροστά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ισχυρή στήριξη αποδίδεται σε ορισμένες από τις τελευταίες πολιτικές της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, τέσσερις μήνες μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει το 38% με τον SYRIZA στο 24%.

Το Κίνημα για την Αλλαγή (KINAL) φαίρεται να παίρνει 6%, ακολουθούμενο από το ΚΚΕ στο 5,5%, την Ελληνική Λύση στο 4% και το DiEM25 στο 3,5%. Η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή ήταν στο πολύ χαμηλό 1 τοις εκατό, κάτω από το όριο 3% για την είσοδο στο κοινοβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρήθηκε ως ο πλέον κατάλληλος για το ρόλο του πρωθυπουργού από το 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 26% επέλεξε τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Συνολικά 23% δήλωσαν ότι «κανείς» δεν ήταν κατάλληλος για πρωθυπουργό.

Σε μια σειρά ερωτήσεων που αποσκοπούσαν στην αξιολόγηση της απόδοσης της κυβέρνησης, το 75% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της πρόσφατης πρωτοβουλίας για την εξάλειψη του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Ερωτηθείς για την κατάργηση του λεγόμενου νόμου περί ασύλου που δεν επέτρεψε στις αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν σε πανεπιστημιακούς χώρους, το 66% δήλωσαν ότι συμφωνούν με την πολιτική.

Γενικότερα, το 63% δήλωσε ότι πιστεύει ότι τα πράγματα “πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση” τους τελευταίους έξι μήνες, με το 31% να λέει το αντίθετο.

Όσον αφορά τα δικά τους οικονομικά, το 48% των ερωτηθέντων θεωρούσαν τις οικονομικές τους συνθήκες ως “δίκαιες” (δύο μονάδες πάνω από την προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ το 14% δήλωσε “άνετο”, ενώ το 33% δήλωσε ότι η προσωπική τους οικονομική κατάσταση ήταν “δύσκολη”, σε σχέση με το 35% στην προηγούμενη δημοσκόπηση./ibna