Τε-α-τετ Αναστασιάδη Κυπριανού

Τε-α-τετ Αναστασιάδη Κυπριανού

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργου Σαββίδη, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, του Αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου Μιχαηλίδη και του Εκπροσώπου Τύπου και βουλευτή του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση ο Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι «κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται από την Αστυνομία για πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενο παραβίασης της νομοθεσίας σχετικά με την ασφάλεια των ιδιωτικών επικοινωνιών και κατά πόσο έχουν δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο κάποια μηχανήματα ή αν υπάρχει τέτοιου είδους αδίκημα.

Ο Άντρος Κυπριανού ενημερώθηκε για το ότι η Αστυνομία διερευνά ενδελεχώς το όλο ζήτημα, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και η κοινή διαπίστωση είναι ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε ότι ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, της ασφάλειας της επικοινωνίας των πολιτών και οπωσδήποτε βέβαια και των πολιτικών προσώπων».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι φαίνεται να υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στην εν λόγω εταιρεία και την Αστυνομία και ερωτηθείς τι είδους ήταν η συνεργασία αυτή, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν νομίζω να πρέπει να σχολιάσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες όσο διαρκούν οι έρευνες.

Εκείνο που γνωρίζουμε από την Αστυνομία είναι ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο, διεξάγεται πραγματικά πλήρης διερεύνηση και όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν ή προέκυψαν θα εξεταστούν από την Αστυνομία και θα έχουμε τα αποτελέσματα».

Πρόσθεσε ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα συνεργασίας της Αστυνομίας με τις εταιρείες αυτές, αν υπάρχει τέτοιος ισχυρισμός είναι κάτι που θα μπορούσε να το κρίνει ο Γενικός Εισαγγελέας».

Ο Άντρος Κυπριανού εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών. O ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τις έρευνες και ζήτησε η διερεύνηση να φτάσει μέχρι τέλους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θέσαμε ενώπιον του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Προέδρου στοιχεία, τα οποία έχουν περιέλθει στην αντίληψη μας και θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσουν στη διερεύνηση κάποιων στοιχείων σε μεγαλύτερο βάθος, ανέφερε.

Είναι τεράστιας σημασίας, πρόσθεσε, να σταλεί το μήνυμα ότι κανένας δεν μπορεί να παραβιάζει την ιδιωτική ζωή του οποιουδήποτε.

Μας προβληματίζει, είπε, κατά πόσο ο Γενικός Εισαγγελέας πρέπει να διορίσει ανεξάρτητη επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη ότι φαίνεται να υπήρξε κάποιου είδους συνεργασία της αστυνομίας με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Θα μείνω ικανοποιημένος όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και ξεκαθαρίσει τι έχει γίνει, κατέληξε./ibna