Επικοινωνία Meta Palmer

Επικοινωνία Meta Palmer

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ilir Meta φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ειδικό Απεσταλμένο του State Department για τα Βαλκάνια Matthew Palmer.

Χωρίς να υπάρχουν λεπτομέρειες, καθώς καμιά πλευρά δεν δημοσιοποίησε την επικοινωνία, θεωρείται ότι έγινε συζήτηση για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και τις συγκρούσεις για τους διορισμούς του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Χωρίς να έχει γίνει γνωστή η θέση του Αμερικανού αξιωματούχου, αξίζει να σημειωθεί ότι η Αμερικανική Πρεσβεία το πρωί της Πέμπτης με ανάρτηση της στη σελίδα της στο Facebook πρότεινε το θέμα να παραπεμφθεί στην επιτροπή της Βενετίας για γνωμοδότηση.

«Οι δικαστικοί θεσμοί της Αλβανίας, το Σύνταγμα και οι νόμοι που εφαρμόζουν τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος πρέπει να καθοδηγήσουν τη διαδικασία επίλυσης αυτών των αμφιλεγόμενων ερμηνειών.

Ελλείψει κατάλληλου νομικού θεσμικού οργάνου ικανού να αποφανθεί για αντίθετες ερμηνείες, οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι πρέπει να υποβληθεί το θέμα στην Επιτροπή της Βενετίας, ως αρμόδιο και αμερόληπτο τρίτο μέρος, για τη νομική της γνώμη, αναφέρεται στην ανακοίνωση./ibna