Ο απερχόμενος διοικητής της KFOR καλεί τις αρχές στο Κοσσυφοπέδιο να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση

Ο απερχόμενος διοικητής της KFOR καλεί τις αρχές στο Κοσσυφοπέδιο να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση

Ο ναύαρχος James Foggo, διοικητής της Συμμαχικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, κάλεσε τους νικητές των εκλογών του Κοσσυφοπεδίου να συγκροτήσουν μια νέα κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό. Ο Foggo αναφέρει ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για το Κοσσυφοπέδιο να προχωρήσει προς τη σταθερότητα και την ευημερία.

Ο Foggo έκανε αυτές τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της διοίκησης της KFOR που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Πρίστινα. «Τώρα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο Foggo, κατά την ομιλία του για την παράδοση της διοίκησης της KFOR.

«Έτσι λέω στον λαό του Κοσσυφοπεδίου και στους νέους εκλεγμένους αξιωματούχους να σπρώξουν αυτό το κράτος προς τη σταθερότητα και την ευημερία», δήλωσε ο Foggo. Είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει σχέδια να μειώσει περαιτέρω τον αριθμό των στρατευμάτων του στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο νέος διοικητής της KFOR, ο Michele Risi, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δεσμεύτηκε να υπηρετήσει τον λαό του Κοσσυφοπεδίου. «Ως νέος διοικητής είμαι πολύ ευτυχής που αναλαμβάνω τα καθήκοντα μετά από μια μακρά σειρά διοικητών. Το σύνθημά μου είναι η “βιώσιμη σταθερότητα”, δήλωσε ο Risi./ibna