Σκληρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σκληρή επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη με την OPEN TV την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέκρινε τις προτάσεις που διατύπωσε το κυβερνών κόμμα στην τρέχουσα συνταγματική αναθεώρηση, υποστηρίζοντας ότι απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί σε ουσιαστικές αλλαγές στα άρθρα.

Συνέχισε επικρίνοντας την πρόσφατη τροποποίηση του ποινικού κώδικα, για την οποία ανέφερε ότι η κυβέρνηση την άλλαξε μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσει δήθεν τη χρήση βομβών κοκτέιλ Molotov.

Ο Τσίπρας επιτέθηκε απίσης στην κυβέρνηση για την αποσιώπηση από τα μέσα ενημέρωσης της πρόσφατης έκθεσης των Financial Times, η οποία ισχυρίστηκε ότι η πρόσφατα εγκριθείσα αναθεώρηση του ποινικού κώδικα είναι ένα «νεύμα» για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Καλώντας τον Πρωθυπουργό να βρει και να απαντήσει στις κατηγορίες, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευκολύνει τους «τραπεζίτες και τους εγκληματίες των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία έχουν κατασχεθεί», με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα να κάνουν τα στραβά μάτια.

Ερωτηθείς για να σχολιάσει τις αλλαγές που θα εισαχθούν στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την υποστήριξή του στον Προκόπη Παυλόπουλο.

«Είναι ένας καλός πρόεδρος που τίμησε τη χώρα και το γραφείο του», δήλωσε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παυλόπουλο, προσθέτοντας ότι οι προτεινόμενες αλλαγές της Νέας Δημοκρατίας θα επέτρεπαν την εκλογή ενός προέδρου ακόμη και με 130 ψήφους στο κοινοβούλιο, γεγονός που θα ήταν απαράδεκτο.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες φορολογικές περικοπές που εισήγαγε το υπουργείο Οικονομικών, ο πρώην πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του είναι αποφασισμένο να υποστηρίξει στο κοινοβούλιο «οτιδήποτε θετικό φέρνει η κυβέρνηση», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την οικονομία σε καλή κατάσταση και άφθονο δημοσιονομικό χώρο για να κινηθεί.

Τέλος, ο Τσίπρας αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διοργανώσει ένα συνέδριο γύρο στο Πάσχα του 2020, με σκοπό να προσελκύσει ψηφοφόρους από το αριστερό και το κέντρο του πολιτικού φάσματος. Διευκρίνισε επίσης ότι ο ηγέτης του κόμματος θα εκλεγεί από τους παρόντες στη διάσκεψη./ibna